Powered by Jasper Roberts - Blog

יום שבת, 5 בנובמבר 2011

המתכונים שהבטחתי...

אז כמו שהבטחתי לפני החופש,
אני מעלה את כל המתכונים!
כמו שאישה תמיד צריכה לומר :" זה לא ששכחתי, פשוט לא היה לי זמן!".

אז בתור התחלה,
את הסינרולים והשמרים במילוי גבינה ואוכמניות הכנתי מאותו הבצק,
שאת המתכון שלו העלתי בימיו הראשונים של הבלוג:
בצק שמרים.
מבחינת הכנה:
את הסינרולים- רידדתי את הבצק, מרחתי אותו בכמות נאה של חמאה ומעל פיזרתי קינמון וסוכר (חום/לבן- מה שיש).
את המאפי שמרים- לקחתי גבינה קשה (טוב טעם) בכמות של 500 גרם (2 אריזות) וערבבתי יחד עם 5 כפות סוכר וכף תמצית וניל.
לזה הוספתי חצי קופסא של אוכמניות קפואות (אמור להיות במקפיא בכל סופר- כמובן שאפשר כל פרי אדום אחר).
רידדתי את הבצק למעין עיגול,
וחתכתי כמו פיצה (משולשים)
בקצה כל משולש הנחתי כפית של המילוי,
וגילגתי מהקצה העבה כלפי פנימה.

מבחינת שניהם-
אפיתי בערך כרבע שעה- עד שהתחתית כבר שחומה מאוד (על 180 מעלות).

מרק בטטה:
מצרכים:
3 בטטות בינוניות
2 תפוחי אדמה
6 שיני שום (אפשר להוסיף או להוריד לפי הטעם)
2 גזרים
3 כפות אבקת מרק (1 וחצי מרק עוף ו1 וחצי מרק ירקות)
מלח, פלפל לפי הטעם.

הכנה:
שמים את כל המרכיבים (פרט לאבקות והתבלינים) בסיר ומכסים במים עד קצה הסיר.
מניחים על אש גדולה, מוסיפים את האבקות והתבלינים ומביאים לרתיחה.
כאשר רותח מחלישים וממשיכים לבשל עד שכל הירקות רכים (בדיקה ע"י מזלג).
כאשר הכל רך מכבים ומצננים.
כאשר המרק פושר- לוקחים בלנד ידני ומועכים את הכל.
*מי שאוהב יכול להוסיף שמנת/ חלב קוקוס וכו'.
זה הכל!
פשוט לא?

קיש פטריות:
מרכיבים:
לבסיס:
200 גרם חמאה
300 גרם קמח
1 ביצה
קורס מלח

למילוי:
2 סלסלאות פטריות טריות.
בצל
שמנת מתוקה
2 ביצים
מלח, פלפל
שום כתוש
2 קוביות קפואות של דורות- פטרוזיליה.
3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת.

להכנת הבסיס:
שמים במיקסר את הקמח+ חמאה+ מלח וע"י פולסים יוצרים ערבוב טוב.
מוסיפים קוביות חמאה ושוב ע"י פולסים מגיעים למרקם פירורי.
שמים בניילון נצמד לחצי שעה במקרר.
אחרי חצי שעה, מוציאים ומרדדים בהתאם לתבנית. שמים על התבנית, עושים חורים עם מזלג ומכניסים ל10 דקות במקפיא.
בנתיים מחממים תנור ל 180.
בנתיים חותכים בצל ופטריות.
אחרי כ10 דק' מכניסים לתנור ל10-15 דק' (עד שהדפנות מקבלוץ מעט גוון חום).
במקביל:
שמים במחבת מעט שמן ומתחילים לטגן את הבצל. כאשר הוא מתחיל להיות חום מוסיפים שום כתוש+ קוביות תיבול+ תבלינים ומטגנים מעט.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-2 דק.
מוסיפים פנימה גם את השמנת ומביאים לרתיחה. כאשר רותח מחלישים את האש ומערבבים עוד כחמש דקות.
מכבים את האש ונותנים לזה להצטנן.
כאשר זה פושר מכניסים פנימה את הביצים ומערבבים במהירות.
שופכים על הבצק (שהתקרר בנתיים).
מעל הכל בוזקים גבינה צהובה ומכניסים לתנור לעוד חצי שעה בערך- עד שהגבינה נהיית מותכת.


המתכונים הבאים אינם שלי, לכן אני אקשר אתכם לבלוגים מהם אני לומדת הרבה,
אני ממליצה לכן להסתובב שם קצת=]
בעוגיו. נט תוכלו למצוא את:
פאי לימון עם מרנג ו-קיש בצלים ופרמז'ן.

ב"אוכל רחוק" תוכלו למצוא את טארט הלמון קארד המדהים.

אצל מתוקים שלי של שירלי נמש, תמצאו את הטארט פטיסייר (על אחד חתכתי תותים וקיווי+ המסתי מעט ריבת תות
והברשתי מעל, ועל השני שמתי דובדבנים מסוכרים ואבקת סוכר).
וגם את המאפי תפוזים ללא שמרים (עם מרכיב סודי מעניין..)

ואצל פיית העוגיות תמצאו את העוגת גבינה שאותה ציפיתי בקצפת (שמתי במיקסר חבילת שמנת מתוקה+כוס חלב+ אינסטנט פודינג וניל  והקצפתי- כפי שכתוב על אריזת האינסטנט פודינג).

בבלוג של רוני טגנסקי תוכלו למצוא את הטארט קוקוס, שמשום מה יצא לי בהיר יותר.

וזהו להפעם,
יש עוד הפתעות  בפתח (היה לי סופ"ש בישולים ומתוקים)
אז אני באמת אשתדל לעמוד בקצב!


2 תגובות:

  1. הולכת לנסות את מרק בטטה, אני מתמכרת למרקים בחורף!
    תודה על הרעיונות, עושה חשק להיכנס למטבח :)

    השבמחק
  2. חחח לבריאות! המרק בטטה ממש טעים ומחמם!
    זה לא אני, זה המזג אוויר שגורם להכנס למטבח=]
    וכמובן- תודה רבה!

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...